ŠTA JE 3D LIFTING MEZONITIMA?

Neoperativna medicinska procedura kojom se postiže efekat podmlađivanja i zatezanja kože. Pomoću fine, tanke, gipke igle u kožu se ubacuju niti od biorazgradivog materijala, koje snažno aktiviraju regenerativne procese u koži i indukuju stvaranje kolagena. Materijali od kojih su napravljene mezoniti su potpuno bezbedni. O bezbednosti materijala, govori činjenica da se neki od njih koriste u dečjoj kardiohirurgiji..

Same mezoniti ostaju u koži 6 do 8 meseci, zatim potpuno nestaju, a efekat traje oko 2 godine.

Mezonit, kada se unese, predstavlja mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se pokreću procesi neoangiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibroblasti, što dovodi do zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože. Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, kada se formira novi kolagen.

Mezonitima se mogu tretirati sve zone lica i tela. Uspešno se koriguju nazolabijalne bore, horizontalne bore na čelu, jagodice, vrat, dekolte, opuštena koža lica, ruku, kolena, podvaljak…
Tretman mezonitima je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama, kao što su botoks, fileri, PRP (faktori rasta), mezoterapija…

Tretman mezonitima

Tretman mezonitima je stekao veliku popularnost zbog svojih odličnih rezultata i minimalne invazivnosti tretmana.

Najčešće indikacije na licu su: oval lica, vrat, obrazi, podvaljak, čelo, predeo oko očiju, podizanje obrva, i dr. Aplikacija mezoniti na tačno određenu dubinu, pokreće čitavu kaskadu procesa regeneracije, a oko svake niti stvara se kolagen koji dovodi do zatezanja i podmlađivanja tkiva.

Interesantna indikacija je zatezanje kože tela, najčešće iznad kolena, na stomaku, rukama, i to naročito nakon procesa lipolize, gubitka kilograma, trudnoće i porođaja, kada postoji višak kože.

Prednost aplikacije mezoniti je u tome što ne zahteva primenu anestezije (sem lokalne u nekim regijama), metoda je minimalno invazivna, bezbedna, ne ostavlja ožiljke.

Oporavak je brz (može doći do pojave modrica i edema koji su prolaznog karaktera), a rezultat je prirodan izgled Vašeg lica koji traje oko dve godine.

Nakon aplikacije mezoniti, mogućnost komplikacija je minimalna. Tretman mezonitima sprovodi lekar, uz poštovanje svih mera asepse i antisepse. Takođe, pacijent je dužan da se pridržava saveta lekara nakon tretmana.

Radi postizanja optimalnih rezultata, tretman mezonitima se može kombinovati sa ostalim estetskim procedurama.

Priprema: Nije potrebna priprema pre tretmana mezonitima.

Tretman i odmah nakon tretmana: Nakon konsultacija i ustanovljenog cilja na osnovu želje klijenta, nanosi se anestetska krema. Niti su pojedinačne i tako se i aplikuju da bi se suprtstavljale sili zemljine teže i vršile lifting kože.Broj niti je individualan za svakog klijenta. Nakon tretmana se može očekivati blago crvenilo i otok, kao i minimalne modrice koje se povlače povlače za 5 do 7 dana, uz korišćenje heparinskih krema (Hepalapan®, Hepatrombin®) i brže, bez ostavljanja posledica.

Početni efekat je odmah primetan.

Nakon tri nedelje: Vrši se prva kontrola. Vidi se efekat liftinga mezoniti koji je sada uveliko primetan.

Nakon Dva meseca: Efekat liftinga insertovanih mezoniti je potpun. Sada je koža subjektivno najlepša, ali pod rukom tvrđa što je posledica stvorenih kolagenskih vlakana. Da bi nastavili proces liftinka i razmekšali kožu potrebno je insertovati novu seriju mezoniti.

Najčešće postavljena pitanja

Kliknite za odgovor!

Šta su mezoniti?

Mezoniti su biorazgradivi hirurški konac oko koga se, nakon insertovanja stvaraju kolagenska vlakna. Nit se resorbuje nakon 4 do 8 meseci, a novonastala kolagenska vlakna se zadržavaju i daju koži zategnit i jedar izgled.

Koliko dugo traje efekat mezoniti?

Efekat mezoniti, nakon pravilne insercije, traje 20-24 meseca.