MESOTRAX MEZO-NITI U KOMBINACIJI SA MESOTRAX COG LIFT NAZUBLJENIM NITIMA

PRUŽAJU TRENUTNO I PRIRODNO PODMLAĐIVANJE BEZ POTREBE ZA OPERACIJOM/HIRURGIJOM.

Lifting i zatezanje nitima je minimalno invazivana metoda, sa kojom postižemo rejuvenaciju i lifting kože na problematičnim regijama bez ukljanja viška kože i masnog tkiva hirurškim putem.

Nakon aplikovanja Mesotrax mezo-niti na tačno određeno mesto pomoću igle ili kanile niti ostaju fiksirane u tkivu, pružaju potporu i pokreću proces regeneracije. Efekti tretmana mogu se videti odmah po aplikaciji, a vremenom se rezultat dodatno poboljšava i dostiže svoj maksimum u narednih tri do šest meseci. Okolno tkivo deluje kao podrška nitima održavajući taj postignuti lifting efekat. Niti aplikovane u tkivo pokreću proces indukcije kolagena i stvaranja novih krvnih sudova. Postupak aplikovanja niti je brz i obično se sprovodi pod topičnom ili blok anestezijom, čime se postiže bezbolnost, vidljivih tragova intervencije na koži nema ili su minimalni, zbog čega možemo reći da je vreme oporavka kratko.

Mesotrax mezo-niti se razgrađuju u periodu od šest do osam meseci u zavisnosti od pacijenta, a efekat traje nekoliko godina. Korektivni tretman se može ponoviti odmah nakon mesec dana.Postupak je idealan za pacijente koji imaju dobru elastičnost kože i nemaju preveliki višak kože. Najbolji kandidati za ovu vrstu intervencije su pacijenti između trideset i pedest godina, koji žele izgledati mlađe i negovanije bez face lifting operacije.

KANDIDATI ZA KOREKCIJU BORA BOTULINUM TOKSINOM

Kandidati su najčešće pacijenti sa dinamičkim borama na čelu (horizontalne bore čela, horizontalne i vertikalne bore regije između obrva), borama u uglovima očiju (crow’s feet) i drugim borama na licu i vratu.

Botulinum toksin je indikovan i kod hiperhidroze (prekomerno znojenje), pa ako patite od hiperhidroze, možete s nekoliko uboda rešiti ovu brigu. Ovo je, doduše, medicinska indikacija, ali je efekat i te kako vezan i za estetiku.

NAČIN APLIKACIJE BOTOKSA

Pre intervencije precizno se odrede tačke uboda koje se nalaze direktno u borama koje su upravne na mišić koji ih prouzrokuje. Predhodno pripremljeni Botulinum toksin se insulinskim iglama ubrizgava subkutano ili u sam mišić. Ova intervencija je minimalno bolna i izvodi se bez anestezije.

PERIOD NAKON APLIKACIJE

Ne zahteva se nikakav poseban režim. Mogu se nekada stavljati hladne obloge. Efekat počinje nakon 3 dana a pun efekat se postiže za 7 dana. Rezultat traje od 3 do 6 meseci. Redovnim ponavljanjem tretmana, efekat delovanja se produžava.

MESOTRAX mezo-niti nude niz prednosti za efikasan i bezbedan face lifting:

  • bez reza
  • minimalno vreme oporavka
  • trenutni rezultati
  • bezbolno
  •  bez nuspojava

MEZOTRAX METODA

PRIRODAN PROCES ZARASTANJA RANA POSLE OŠTEĆENJA TKIVA UBODIMA OD IGLE ILI KANILE.

Igla ili kanila mora probosti kožu i ubaciti nit u tkivo. Ovaj proces povređivanja, probijanja tkiva prati neposredna reakcija organizma, zarastanje rana. Akt probijanja izaziva lokalna oštećenja kao što je blago krvarenje, trombociti se automatski nakupljaju i počinje proces zapaljenja na ćelijskom nivou, bez obzira što se radi o mikro povredi. Nakon ovoga sledi oslobađanje faktora rasta, proliferacija fibroblasta i stvaranje kolagena i elastina, koji daju efekat podizanja i zatezanja. Ovo je proces samoobnavaljanja kože.

Mesotex zarastanje

MEHANIČKA STIMULACIJA IZAZVANA IGLOM I SAMOM NITI

Prema istraživanje Helene M. Langevin, mehančka stimulacija podkožnog tkiva napravljena iglom uzrokuje aktivaciju fibroblasta, citoskeleta i aktivira mehanotransdukcioni mehanizam. Mehanotrandukcioni mehanizam podrazumeva princip kojim ćelije pretvaraju mehaničku aktivnost u hemijsku. Aktivnost fibroblasta se posmatra kao odgovor na iglu. Uvrtanje igle dovodi do stvaranja još jačeg odgovora organizma i do stvaranja kolagenih vlakana i formiranja „spirala“ u neposrednoj okolini igle. Aplikovani (implantirani) materijal mezo-niti mogu kontinuirano stimulisati okolna tkiva, pokretima usled mimike lica, sve dok se ne razgrade. Ta stimulacija dovodi do višestruke proliferacije fibroblasta tokom procesa zarastanja rane i stvaranja novog tkiva.

APLIKOVANE MEZO-NITI FIZIČKI PODRŽAVAJU OKOLNO TKIVO

Implantirana mezonit popunjava kožu i usporava dalje starenje i nastanak bora.

Mezotex niti dr nemanja petrović tretman indikacije

Stadijumi delovanja za Mezotrax procedure

Mezotex niti